Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Rondreis door Zuid-Korea

Rondreis door Zuid-Korea

Rondreis van 21 dagen door Zuid-Korea

Een reis door Zuid-Korea betekent een ontdekking van de rijke cultuur, de verbluffende natuur en de hyper moderne steden. Tijdens deze rondreis bezoek je het overgrote deel van de top bezienswaardigheden van Zuid-Korea en beleef je de cultuur met eigen ogen. Hier is onze 21-daagse reis door Zuid-Korea met suggesties voor activiteiten per dag:

Dag 1: Aankomst in Seoul

Myeong-dong district
Myeong-dong district

Aankomst in de hoofdstad Seoul vanuit Nederland of België en reis af naar je hotel. Bezoek ’s avonds gelijk het bruisende Myeong-dong, een populaire winkelstraat vol met restaurants, cafés en winkels.

Dag 2: Seoul

Ga vroeg op pad en bezoek het beroemde Gyeongbokgung Palace en Namsan Tower. Het Gyeongbokgung paleis is het belangrijkste paleis uit de Joseon-dynastie die Zuid-Korea tot één land maakte. ’s Avonds kan je vanaf de Namsan Tower genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van de hoofdstad.

Dag 3: Seoul

Bezoek de Namsan Hanok Village, een buurt vol traditionele hanok-huizen en proef hier typisch Koreaans eten. Ga daarna naar het Nationaal Museum van Korea voor een kijkje op de Koreaanse geschiedenis en cultuur.

Dag 4: Seoul

Boek een dagtrip naar de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) de zwaar bewaakte grens tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Dit is een activiteit die je niet wilt missen en ook onmisbaar is om de cultuur van het land te begrijpen.

Dag 5: Seoul

Bezoek de Dongdaemun Markt voor een dag vol winkelen en ontdekken van de lokale producten. Bezoek daarna het National Folk Museum of Korea voor een deepdive in de Koreaanse folkloristische cultuur.

Dag 6-7: Busan

Haeundae strand in Busan
Haeundae strand in Busan

Reis naar Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea en bezoek bezienswaardigheden zoals het Gamcheon Culture Village, het Beomeosa-klooster en het Jagalchi Fish Market.

Dag 8-9: Gyeongju

Gyeongju
Gyeongju

Reis naar Gyeongju, de oude hoofdstad van het Silla-rijk en bezoek bezienswaardigheden zoals het Tumuli Park, het Cheomseongdae Observatory en het Anapji Pond.

Dag 10-11: Jeonju

Jeonju Deokjin park
Jeonju Deokjin park

Reis naar Jeonju en verken de historische Hanok Village. Bezoek ook het Jeonju National Museum en het Jeondong-kathedraal.

Dag 12-13: Suncheon

Reis naar Suncheon en bezoek de Suncheon Bay National Garden en het Suncheonman Bay Wetland Reserve. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals Suncheon rijstcake.

Dag 14-15: Gwangju

Reis naar Gwangju en bezoek bezienswaardigheden zoals het Gwangju National Museum en het Gwangju Folk Museum. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals Gwangju rijstcake en makgeolli (Koreaanse rijstwijn).

Dag 16-17: Jeju

Seongsan Ilchulbong Peak
Seongsan Ilchulbong Peak

Reis naar het eiland Jeju en bezoek bezienswaardigheden zoals de Hallasan National Park, het Manjanggul-grotlabyrint en het Jeju Stone Park. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals Jeju-schaalvruchten en black pork.

Dag 18-20: Terug naar Seoul

Geniet van de laatste dagen in de hoofdstad Reis terug naar Seoul en verken andere wijken of plekjes van de stad. Bezoek bijvoorbeeld één van de andere Koreaanse Paleizen, het Namsan-park en het Namsangol Hanok Village. Geniet ’s avonds van de lokale street food en winkel in de populaire winkelstraat Insadong.

Dag 21: Terug naar huis

Vertrek uit Seoul Vertrek uit Seoul met veel herinneringen en mooie verhalen over je rondreis door Zuid-Korea.

Rondreis van 10 dagen

Heb je geen drie weken vakantie maar wil je toch het land ontdekken? Dan hebben we een verkorte versie van onze rondreis voor je samengesteld. Hiermee proef je in enkele dagen de Zuid-Koreaanse cultuur en bezoek je enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land. Een rondreis door Zuid-Korea van 10 dagen is een uitdaging, maar met de juiste planning kun je veel van het land zien en meemaken. Hier volgt een suggestie voor je reisroute:

Dag 1-2: Aankomst en verkenning van Seoul

Aankomst in Seoul met het vliegtuig van Nederland of België. Bezoek bekende bezienswaardigheden zoals het Gyeongbokgung Paleis, het Namsan-park en het Namsangol Hanok Village. Geniet ’s avonds van de lokale street food in Myeongdong.

Dag 3-4: Busan

Reis naar Busan de badplaats van Zuid-Korea en verken bekende bezienswaardigheden zoals het Busan-toren, de Gamcheon Culture Village en Haeundae Beach. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals Busan rijstcake en fresco.

Dag 5-6: Gyeongju

Reis naar Gyeongju en bezoek bekende bezienswaardigheden zoals het Anapji-meer, het Gyeongju National Museum en het Tumuli Park. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals Gyeongju-pap. Hier ontdek je de historie en cultuur van Zuid-Korea.

Dag 7-8: Jeonju

Reis naar Jeonju en bezoek bekende bezienswaardigheden zoals het Jeonju Hanok Village en het Jeonju Traditional Korean Wine Museum. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals bibimbap en makgeolli.

Dag 9: Suwon

Lente in Suwon
Lente in Suwon

Reis naar Suwon en bezoek bekende bezienswaardigheden zoals het Hwaseong Fortress en het Suwon Hwaseong Museum. Proef ook de lokale specialiteiten, zoals de Suwon-ribs.

Dag 10: Terug naar Seoul en huis

Vertrek uit Seoul met veel herinneringen en mooie verhalen over je rondreis door Zuid-Korea.

Dagbudget voor de voorbeeld reizen

  • Budget: €40-50 per dag en ongeveer €500 per week. Met dit budget verblijf je in hostels, eet je veel streetfood en in de wat meer budget restaurants. Daarnaast reis je vaak met de bus of normale treinen.
  • Normaal: €80-110 per dag en ongeveer €800 per week. Met dit budget verblijf je in mooie hotels, eet je in de meeste restaurants. Daarnaast reis je met de normale treinen of sneltreinen.
  • Luxe: €250-275 per dag en ongeveer €2.000 per week. Met dit budget verblijf je in prachtige vier-vijf sterren hotels, eet je in de duurste restaurants (behalve in Seoul). Daarnaast reis je vooral met de sneltreinen of het vliegtuig.

Tips voor een rondreis

Hoeveel weken Zuid-Korea?

Met drie weken vakantie kan je het overgrote deel van Zuid-Korea ontdekken tijdens een prachtige rondreis. In deze drie weken kan je meerdere steden bezoeken zoals Seoul, Busan en Gyeongju en daarnaast de prachtige natuur ontdekken bijvoorbeeld op de Jeju eilanden.

Is Zuid-Korea een duur vakantieland?

Zuid-Korea is geen goedkoop vakantieland maar wel een stuk goedkoper dan Nederland en België. Het gemiddelde dagbudget per persoon ligt op ongeveer 50-80 euro in Zuid-Korea. Hiermee kan je vrij rondreizen zonder activiteiten te missen.

Wat is de beste tijd om naar Zuid-Korea te gaan?

De lente is de beste reistijd om naar Zuid-Korea te gaan, tijdens deze periode heb je heerlijk weer en bloeit de sakura volop. Het is een periode van festiviteiten door het hele land en er valt ook weinig regen.

Hoeveel dagen nodig in Seoul?

De hoofdstad van Zuid-Korea heeft reizigers gigantisch veel te bieden, wij raden daarom altijd aan om minimaal 3-4 dagen te verblijven in Seoul. Hiermee kan je de meeste bezienswaardigheden bezoeken die het land maakte tot wat het nu is.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?