Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Seoul /Seoel (서울)

Seoul /Seoel (서울)

Hoelang verblijven
2-4 dagen

Vliegtijd
11-12 uur

Klimaat
Subtropisch

Dagbudget
80-100 euro

Leukste bezienswaardigheden van Seoul

Gyeongbok paleis Gyeonghoeru
Gyeongbok paleis Gyeonghoeru

De Zuid-Koreaanse hoofdstad heeft reizigers en bezoekers veel te bieden op het gebied van cultuur en architectuur. Hieronder geven we een korte intro in de top 10 bezienswaardigheden van Seoul.

 • Gyeongbokgung Palace – Het meest iconische paleis van Seoul en een symbool van de rijke geschiedenis van het land.
 • Namsan Tower – Biedt een adembenemend uitzicht op de stad vanaf de top van de toren.
 • Bukchon Hanok Village – Een charmant dorp vol traditionele houten huizen (hanoks) uit de Joseon-dynastie.
 • Myeong-dong Shopping Street – Het belangrijkste winkelcentrum van Seoul, bekend om zijn moderne winkels, restaurants en street food.
 • Deoksugung Palace – Een klein maar prachtig paleis met Europese elementen in het hart van de stad.
 • Namsan Traditional Korean Village – Een uniek cultureel centrum met traditionele huizen, folkloristische tentoonstellingen en demonstraties.
 • War Memorial of Korea – Een indrukwekkend museum dat de geschiedenis van de Koreaanse oorlogen uit de doeken doet.
 • Changdeokgung Palace – Een prachtig paleis met een mooie tuin en ongerepte architectuur.
 • Jeondeungsa Temple – Een antieke boeddhistische tempel gelegen op een berghelling in het noorden van Seoul.
 • Namsan Botanical Garden – Een rustgevende oase in het hart van de stad, met verschillende tuinen, een bibliotheek en een park.

Weinig tijd in de stad? Het Gyeongbokgung Palace, Deoksugung Palace en Changdeokgung Palace kunnen gemakkelijk op één dag bezocht worden door de nabijheid en de gedeelde geschiedenis. Ook de Namsan Tower en de Namsan Traditional Korean Village zijn goed te combineren doordat ze vlakbij elkaar liggen. Lees hier meer over de top bezienswaardigheden van Seoul?

Foodtour door Seoul

Streetfood Namdaemun markt in Seoul
Streetfood Namdaemun markt in Seoul

Seoul biedt een overweldigende selectie aan restaurants, waar reizigers kunnen genieten van verschillende typische Zuid-Koreaanse gerechten. Hieronder staan enkele van de leukste restaurants in de stad en de populairste gerechten die ze aanbieden:

 • Gogung – deze traditionele restaurant serveert Bibimbap, een populaire Koreaanse rijstschotel met groenten, ei en rundvlees.
 • Gwangjang Market – dit marktcomplex is bekend om zijn street food en biedt tal van verschillende soorten Koreaanse gerechten, waaronder bindaetteok, een pannenkoek gemaakt van mungbonenmeel, en sundae, een soort Koreaanse bloedworst.
 • Jihwaja – dit restaurant is een populaire keuze voor de traditionele Koreaanse barbecues, waar gasten zelf hun vlees en groenten op een grill kunnen bereiden.
 • Paldo Gangnam – deze keten van instant noedelrestaurants is een favoriet onder de lokale bevolking en biedt een selectie van verschillende soorten ramen en andere Koreaanse noedelgerechten.
 • Myeongdong Kyoja – dit restaurant is bekend om zijn kimchi mandu, gevulde dumplings met kimchi en vlees.
 • Mapo Jeong Daepo – dit restaurant is gespecialiseerd in de zeer pittige Mapo Tofu, een gerecht met tofu, vlees en pepers.
 • Sanchon – dit restaurant biedt een unieke ervaring met zijn traditionele Koreaanse vegetarische gerechten, waaronder namul en bibimbap.
 • Yookssam Naengmyeon – deze restaurant serveert de traditionele Koreaanse naengmyeon, een koud noedelgerecht gemaakt van gerst of buchwheat.
 • Gung – dit restaurant is een populaire keuze voor de traditionele Korean royal court cuisine, waaronder gerechten als bulgogi en galbi.
 • Sikdorak – dit restaurant is bekend om zijn dwaeji galbi, een gerecht met geroosterd varkensvlees en groenten.
 • Met zoveel fantastische restaurants en smakelijke gerechten, zal Seoul waarschijnlijk één van de hoogtepunten zijn van een reis door Zuid-Korea.

Waar overnachten in Seoul

Lotto Tower in Seoul
Lotto Tower in Seoul

Seoul is een gigantische stad met veel leuke en gezellige wijken om te overnachten. In ons artikel over de beste hotels in Seoul kan je de leukste slaapplekken vinden in de stad. Maar hieronder staan er ook al enkele genoemd op basis van locatie en activiteiten in de buurt waar wij eigenlijk zelf ook altijd verblijven;

Deze wijken zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn goed gelegen ten opzichte van bezienswaardigheden, waardoor je de meeste gemakkelijk op één dag kunt bezoeken. Het is aan te raden om te kiezen voor een hotel in de buurt van een metrostation, zodat je gemakkelijk naar verschillende delen van de stad kunt reizen.

Beste reistijd voor Seoul

Gyeongbok paleis in de winter
Gyeongbok paleis in de winter

De beste reistijd voor Seoul is tijdens de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Tijdens deze perioden is het weer aangenaam, met warmere temperaturen en weinig regen. De zomers kunnen heet en vochtig zijn met zo af en toe een typhoon, terwijl de winters koud en droog zijn. Wij reizen meestal in de lente gezien dan ook de sakura (kersenbloesem) vol in bloei staat. Meer weten over de beste reistijd van het land? Bekijk dan onze beste reistijd tips per maand.

Geschiedenis van Seoul

Traditionele Koreaanse bewaker
Traditionele Koreaanse bewaker

Seoul is de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea en gelegen in het noordwesten van het land. De geschiedenis van Seoul gaat meer dan 1300 jaar terug en heeft het land groot gemaakt tot wat het nu is.

Vanaf de 7e eeuw werd Zuid-Korea beheerst door de dynastie Silla, die in de 10e eeuw verenigd werd met twee andere dynastieën tot de Goryeo-dynastie. Deze vroege heersers plaatsen Seoul al in het hart van hun republiek. Maar in de late 14e eeuw werd Zuid-Korea veroverd door de machtige Joseon-dynastie, die ook de huidige naam van het land, Zuid-Korea, creëerde.

In de jaren 1392 tot 1910 was Seoul de hoofdstad van het Joseon-dynastie en de hoofdstad van het Koninkrijk Joseon, de voorloper van het huidige Korea. Tijdens deze periode onderging de stad veel veranderingen en ontwikkelingen, waaronder de bouw van het beroemde Gyeongbokgung Paleis, een van de vijf beroemde paleizen uit de Joseon-dynastie, die nog steeds bewaard is gebleven vandaag de dag en één van de populairste toeristische trekpleisters van Seoul is. Must-visit!

Na de Japanse bezetting van 1910 tot 1945, werd Seoul opnieuw de hoofdstad van Zuid-Korea na de onafhankelijkheid. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide de hoofdstad van Korea snel, wat resulteerde in de oprichting van nieuwe wijken en het uitbreiden van infrastructuur. Maar de Koreaanse Oorlog gooide even roet in het eten.

De Koreaanse Oorlog vond plaats van 1950 tot 1953 en was een conflict tussen Noord-Korea, met steun van China en de Sovjet-Unie, en Zuid-Korea met steun van de Verenigde Staten en andere landen. Het was een verlengstuk van de Tweede Wereldoorlog en eindigde in een wapenstilstand, niet in een formeel beëindigde oorlog. Het resultaat was een verdeling van het land in twee delen, Noord-Korea en Zuid-Korea, die nog steeds bestaan ​​en sterk van elkaar gescheiden zijn. De oorlog verwoestte het grootste deel van Zuid-Korea en liet diepe littekens in de samenleving achter. Het is nog steeds een belangrijk en gevoelig onderwerp voor beide landen en een belangrijk deel van hun geschiedenis en nationale identiteit.

10 leuke feitjes en weetjes over Seoul

 • Seoul is de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea, met meer dan 10 miljoen inwoners.
 • Seoul heeft een rijke geschiedenis en was ooit de hoofdstad van de Goryeo-dynastie, de voorloper van het huidige Korea.
 • Seoul is een belangrijk centrum voor zaken, cultuur en onderwijs in Zuid-Azië.
 • Seoul is wereldwijd bekend om zijn technologische innovaties, waaronder de productie van de wereldberoemde merken Samsung en LG.
 • De stad is een populaire toeristische bestemming, met meer dan 15 miljoen internationale bezoekers per jaar.
 • Seoul is een belangrijk transportknooppunt in Zuid-Azië, met een modern en efficiënt openbaar vervoersysteem.
 • Het hoogste gebouw in Seoul is Lotte World Tower, met een hoogte van 554 meter. Deze ligt in het entertainment park Lotto World in het centrum van de stad.
 • De duurste winkelstraat van Seoul is Myeong-dong. Het is een populaire winkelwijk die bekend staat om haar high-end mode- en cosmetica winkels, restaurants en cafés. Hier vind je internationale en lokale merken, waaronder Louis Vuitton, Chanel, Estée Lauder, en vele anderen.
 • Een typisch gerecht uit Seoul is Bibimbap, een gerecht gemaakt van rijst, groenten, ei en vlees, meestal geserveerd in een warmtebestendige schaal en gemengd voor het eten. Het gerecht komt oorspronkelijk wel uit een andere stad namelijk Jeonju.
 • Een gemiddelde maaltijd in een restaurant in Seoul kan variëren van 10.000 KRW tot 20.000 KRW (ongeveer 8 tot 17 euro) afhankelijk van de locatie, het type restaurant en het bestelde menu.
 • Vliegtickets naar Seoul kosten ongeveer €1.000-€1.200 voor een directe vlucht en €700-€800 met overstap.

Tips voor een reis naar Seoul

Hoe veilig is Seoul?

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea is een zeer veilige stad. Criminaliteit is laag en het politieoptreden is effectief. Toch is het altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals in elke andere grote stad. Denk hierbij aan zakkenrollers en ander gespuis dat in de nacht rondloopt.

Is Seoul duur?

Zuid-Korea en daarmee ook Seoul is duurder dan de meeste landen in Azië (op Japan na) maar toch nog steeds een stuk goedkoper dan Nederland of België. Voor een budget van ongeveer 50 euro per dag kan je gemakkelijk en comfortabel rondreizen en lekker eten in Seoul.

Wat moet je gezien hebben in Seoul?

Verblijf minimaal 3 dagen in Seoul en probeer de volgende bezienswaardigheden te zien gezien deze echt de moeite waard zijn. De must-see van Seoul zijn het Gyeongbokgung paleis, Namsan Tower, Myeong-dong, Insadong en Bukchon Hanok Village. Deze kan je gemakkelijk allemaal zien in drie dagen.

Is Seoul een mooie stad?

Seoul is een moderne stad met een grote skyline en unieke architectuur. Daarnaast kan je ook terecht in het oude Zuid-Korea in de houten wijken van Bukchon bijvoorbeeld. Hiermee heeft Seoul een hoge diversiteit en is er voor ieder wel wat te zien.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?