Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Seoul /Seoel (서울) » Wandeling door Seoul

Wandeling door Seoul

Wandeltocht van één dag door Seoul

Met de volgende wandeltocht moet je flink doorstappen maar krijg je wel een hoop te zien van Seoul in één dag. We geven ook lunch en eettips voor onderweg voor de full Korean experience. Dus trek je wandelschoenen aan en ga mee op pad!

 1. Start de dag bij Gyeongbokgung Paleis. Dit is een van de grootste en bekendste paleizen van Seoul en ligt dichtbij het metrostation Gyeongbokgung (lijn 3). Er zijn hier verschillende restaurants en eetgelegenheden in de buurt van Gyeongbokgung Paleis, waaronder Gyeongbokgung Son Mandu (계림원 손만두) voor handgemaakte dumplings en Koreaanse pannenkoeken, of Tosokchon Samgyetang (토속촌 삼계탕) voor traditionele kippensoep.
 2. Loop vanaf Gyeongbokgung Paleis naar Bukchon Hanok Village. Dit is een traditionele wijk met prachtige huizen uit de Joseon-dynastie en is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de historische architectuur van Korea. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het paleis.
 3. Vervolg de wandeling naar Changdeokgung Paleis. Dit paleis is een ander prachtig voorbeeld van Koreaanse traditionele architectuur en ligt op ongeveer 20 minuten lopen van Bukchon Hanok Village.
 4. Neem de metro naar Insadong (lijn 1 of lijn 3). De wijk Insadong is bekend om zijn traditionele Koreaanse theehuizen en restaurants, waaronder Sanchon (산촌) voor vegetarische Koreaanse gerechten en Gogung (고궁) voor Koreaanse koninklijke gerechten. Het is een geweldige plek om te lunchen en wat souvenirs te kopen.
 5. Na de lunch kun je naar Jogyesa-tempel wandelen, die op ongeveer 10 minuten loopafstand van Insadong ligt. Dit is een van de belangrijkste boeddhistische tempels van Seoul en heeft een prachtige, serene sfeer.
 6. Loop van Jogyesa-tempel naar Cheonggyecheon, een lang kanaal en openbaar park dat door het centrum van Seoul loopt. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur in de stad.
 7. Ga verder naar het Deoksugung-paleis, dat ongeveer 20 minuten lopen is vanaf Cheonggyecheon. Dit paleis is een ander voorbeeld van de prachtige architectuur van de Joseon-dynastie en heeft een prachtige tuin.
 8. Beëindig de dag met een wandeling door het levendige Myeongdong-gebied, dat op ongeveer 10 minuten lopen ligt vanaf Deoksugung Paleis. Dit is een drukke winkelstraat met allerlei soorten winkels en restaurants. Er zijn tal van eetgelegenheden, waaronder Myeongdong Kyoja (명동교자) voor handgemaakte noedels en dumplings, en Isaac Toast (이삭토스트) voor heerlijke sandwiches en koffie. Het is een geweldige plek om te winkelen en te genieten van het nachtleven van Seoul.

Heb je de meeste van de bovenstaande bezienswaardigheden al gezien? Neem dan eens een kijkje bij onze andere hoogtepunten uit Seoul.

Avondprogramma toevoegen?

Nog niet klaar met de dag? Bezoek dan één van de volgende wijken om wat meer het nachtleven van de stad te ontdekken;

 1. Itaewon: Itaewon is een bruisende wijk in Seoul die bekend staat om zijn internationale gemeenschap en het nachtleven. Er zijn tal van bars, pubs, clubs en restaurants te vinden, waaronder de populaire club Cake Shop en de bar The Fountain.
 2. Gangnam: Gangnam is een chique en trendy wijk in Seoul met tal van bars, clubs en lounges. Octagon is een populaire nachtclub die bekend staat om zijn DJ’s en dansmuziek, terwijl The Henz Club een meer exclusieve sfeer heeft en een prachtig uitzicht op de stad biedt.
 3. Hongdae: Hongdae is een populaire uitgaanswijk onder studenten en jongeren in Seoul. Er zijn tal van bars en clubs te vinden, waaronder het iconische Playground en de elektronische muziekclub Cocoon.
 4. Gangbuk: Gangbuk is een minder bekende uitgaanswijk in Seoul, maar heeft wel enkele leuke bars en clubs. De cocktailbar Alice Cheongdam is een populaire plek om te bezoeken voor de sfeer en heerlijke drankjes.

Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?