Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Seoul /Seoel (서울) » Top bezienswaardigheden Seoul (서울)

Top bezienswaardigheden Seoul (서울)

#1 Gyeongbokgung paleis

Gyeongbok paleis in de winter
Gyeongbok paleis in de winter

Gyeongbokgung is een (het) paleis in Seoul, dat werd gebouwd in de 14e eeuw tijdens de Joseon-dynastie. Het was de belangrijkste en grootste residentie van de koning en was het centrum van de regering en de politieke activiteiten. Het paleis werd meerdere keren verwoest en herbouwd, en na jaren van verval werd het recentelijk gerestaureerd en heropend voor het publiek als een belangrijke historische site.

Gyeongbok paleis
Gyeongbok paleis in Seoul

Bezoekers kunnen de prachtige architectuur, de schitterende tuinen en het schilderachtige landschap bewonderen en een kijkje nemen in de dagelijkse activiteiten van de koninklijke hofhouding. Het Gyeongbokgung paleis is de beroemdste bezienswaardigheid in Seoul en het is een belangrijk symbool van de rijke geschiedenis en cultuur van Zuid-Korea.

#2 De wijk Bukchon

Bukchon Hanok village
Bukchon Hanok village

Bukchon Hanok is een unieke oude Koreaanse woonwijk in het hart van Seoul. De buurt is beroemd om zijn oude houten huizen, bekend als “hanok“, die dateren uit de Joseon-dynastie en zijn uniek in hun architectuur en cultuur. Deze huizen zijn gebouwd volgens de traditionele Koreaanse bouwstijl en worden gekenmerkt door gebogen daken, schuine daken en de verhoogde veranda’s. In deze buurt leven nog steeds veel bewoners en het is een rustige en authentieke omgeving, ver weg van de drukte van de stad. Het is één van de vele top bezienswaardigheden van Zuid-Korea.

#3 Jogyesa tempel

Jogyesa tempel lantaarns
Jogyesa tempel lantaarns

De Jogyesa tempel is een boeddhistische tempel in Seoul. Het is de belangrijkste boeddhistische tempel in de stad en een centrum van de boeddhistische traditie in Zuid-Korea. De tempel is gebouwd in de 14e eeuw en is een belangrijke toeristische attractie, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en beeldhouwwerk, evenals het aanschouwen van religieuze ceremonies en activiteiten.

De Jogyesa tempel is ook omgeven door veel groen met veel bomen en Koreaanse tuinen, die bijdragen aan de serene en rustige sfeer.

#4 Namsan Seoul Tower

Namsan Seoul Tower
Namsan Seoul Tower

De Namsan Seoul Tower, ook bekend als de N Seoul Tower, is een observatie toren gelegen in het centrum van Seoul op de top van een heuvel. De toren biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een zeer populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen de toren bereiken via een wandeling naar de top of met de kabelbaan, en genieten van het uitzicht vanaf het observatieplatform op de toren. Handig om deze toren aan het begin van je reis te bezoeken om zo gemakkelijk te kunnen orienteren in Seoul.

#5 Cheonggyecheon stadspark

Cheonggyecheon
Cheonggyecheon stadspark

Het Cheonggyecheon park biedt een rustige en groene omgeving voor bewoners en bezoekers van de stad, met wandelpaden, fonteinen en beeldentuinen langs de oevers.

Cheonggyecheon lantern festival
Cheonggyecheon lantern festival

Bovendien is het ook een populaire plaats om te komen voor avondvermaak, met verlichting en verschillende verkoopkraampjes langs de weg. Elk jaar vind hier ook het lantaarn festival plaats en dan staat het volledige park vol met lampjes en lantarens.

#6 Deoksugung paleis

Deoksugung paleis poort
Deoksugung paleis poort

Deoksugung paleis is een historische residentie en museum in het centrum van Seoul. Het paleis werd gebouwd in de 16e eeuw en was het hoofdpaleis van de Joseon-dynastie voor korte tijd. Het is een van de kleinste paleizen in Seoul, maar heeft nog steeds veel schatten uit de Joseon-dynastie, zoals traditionele Koreaanse architectuur, tuinen en antiek.

Koninklijke garde Deoksugung paleis
Koninklijke garde Deoksugung paleis

Het paleis is beroemd om zijn unieke combinatie van verschillende architecturale stijlen, waaronder traditionele Koreaanse stijlen, Japanse invloeden en Westerse stijlen uit de koloniale tijd. Ga naar het Deoksugung paleis voor een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van Zuid-Korea.

#7 Changdeokgung paleis en tuinen

Changdeokgung paleis
Changdeokgung paleis

Het Changdeokgung-paleis is ook een historische bezienswaardigheid in Seoul. Het werd gebouwd in 1405 tijdens de Joseon-dynastie en was het tweede paleis van de dynastie. Het is bekend om zijn prachtige achtertuin, de Biwon (achtertuin).

Changdeokgung paleis poort
Changdeokgung paleis poort

Deze tuin is beschermd als UNESCO-werelderfgoed en is een must-visit voor bezoekers. Het Changdeokgung-paleis is een belangrijk symbool van de geschiedenis en cultuur van Zuid-Korea en biedt bezoekers een inkijkje in de pracht en praal van de Joseon-dynastie. Het is één van de drie paleizen die we aanraden om te bezoeken.

#8 Gwangjang markt

Gwangjang markt
Gwangjang markt

De Gwangjang markt is een beroemde, overdekte markt in Seoul. Het is één van de oudste en grootste markten in de stad en biedt een scala aan producten, van textiel tot eten en drinken. Het is beroemd om zijn straatvoedsel, waaronder kimchi, soepen en verschillende soorten deegwaren. Het is een populaire bestemming voor lokale bewoners en toeristen en biedt een unieke ervaring om de authentieke Koreaanse eetcultuur te proeven en te zien. Lees hier meer over Koreaanse gerechten die je kan tegenkomen op de Gwangjang markt.

#9 Winkelen in de Myeong-dong

Myeong-dong district
Myeong-dong district

Myeong-dong is een de winkel- en entertainmentwijk van Seoul. Het is bekend om zijn drukke winkelstraatjes met talloze boutiques, restaurants, cafes en costmetica winkels. Deze winkelstraat is één van de populairste toeristische attracties in Seoul en beroemd om haar unieke mix van mode, cosmetica en streetfood. De sfeer is levendig en de winkels blijven tot laat open, wat het een populaire plek maakt voor nachtshoppers.

#10 National Museum van Korea

National Museum van Korea
National Museum van Korea

Het National Museum van Korea is het grootste museum van het land en is gevestigd in hartje van Seoul. Het museum bevat een uitgebreide verzameling van Koreaanse kunst, archeologie en geschiedenis, variërend van prehistorische tijden tot de moderne tijd.

Bezoekers kunnen kennis maken met de rijke en diverse cultuur van Korea door middel van tentoonstellingen van oude kunstvoorwerpen, keramiek, metaalwerk, houtsnijwerk, textiel, documenten, munten, enz. Ook worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, waar bezoekers kennis kunnen maken met de laatste ontwikkelingen in de Koreaanse kunst- en cultuurwereld. Lees meer op de website van het museum.

#11 DDP (Dongdaemun Design Plaza)

Dongdaemun Design Plaza
Dongdaemun Design Plaza

Het Dongdaemun Design Plaza (DDP) is een architectonisch iconische gebouw in Seoul. Het is ontworpen door de beroemde architect Zaha Hadid en Samoo en opende in 2014. Het DDP is een meesterwerk van architectuur, design en technologie en fungeert als een cultureel centrum voor het uitwisselen van kunst, mode, design en architectuur.

#12 Namdaemun markt

Namdaemun markt
Namdaemun markt

De Namdaemun markt in Seoul is bekend om zijn uitgebreide assortiment aan producten en goederen, waaronder kleding, schoenen, elektronica, huishoudelijke artikelen en allerlei soorten eten. Het is een van de oudste en grootste markten van Seoul en het is beroemd om zijn betaalbare prijzen en het breedte aan producten. Het is een handige plek voor reizigers om souveniers te scoren voor het thuisfront.

#13 Stappen in Gangnam-gu

De wereldhit Gangnam Style

Gangnam-gu is een van de rijkste districten in Seoul. Het staat in Zuid-Korea vooral bekend om zijn extraverte nachtleven en de booming mode-industrie.

Gangnam style kunstwerk in de wijk Gangnam
Gangnam style kunstwerk in de wijk Gangnam-gu

Het is ook de thuisbasis van vele bekende attracties zoals het COEX Mall, het Bongeunsa-tempel, het Seonjeongneung-koninklijke tombe, het Seoul Arts Center en het COEX Aquarium. Maar waar deze wijk vooral bekend van is geworden is natuurlijk de wereldhit van PSY – Gangnam Style (강남스타일).

#14 War memorial of Korea

War memorial of Korea museum
War memorial of Korea museum

Het War Memorial of Korea is een nationaal museum en herdenkingscentrum in Seoul. Het is gewijd aan de moderne geschiedenis van Zuid-Korea en haar strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid, met een nadruk op de Koreaanse oorlog (1950-1953).

Het museum biedt uitgebreide informatie en tentoonstellingen over de oorlog, evenals over de geschiedenis van Zuid-Korea, de economie en de samenleving. Er zijn ook verschillende militaire voorwerpen, uniformen, geschut en vliegtuigen te zien.

#15 Souvenirs en traditionele restaurants in Insa-dong

Insa-dong district
Insa-dong district

Insa-dong is een historische wijk in het hart van de hoofdstad. Het is bekend om zijn traditionele Koreaanse sfeertje en het biedt een unieke uitkijk op de Koreaanse cultuur en geschiedenis. Insa-dong is ook bekend om zijn smalle straatjes, waar kunstenaars, galeries en boetiekjes zijn gevestigd. Hier kun je typische Koreaanse producten vinden, zoals keramiek, houten beelden en handgemaakte sieraden.

Bonus bezienswaardigheden Seoul

Natuurlijk zijn er nog meer bezienswaardigheden te vinden in Seoul gezien het een gigantische stad is! Wij raden aan om minimaal 2-3 dagen te verblijven om zoveel mogelijk hoogtepunten te bezoeken. Enkele bezienswaardigheden die niet onze top 15 hebben gehaald zijn;

 1. Seodaemun Gevangenismuseum – een museum gewijd aan de Koreaanse onafhankelijkheidsbeweging.
 2. Hwaseong Vesting – De Hwaseong Vesting is een fort uit de 18e eeuw in Suwon, net buiten Seoul. Het is een voorbeeld van de Koreaanse militaire architectuur uit die tijd. Staat trouwens op de lijst van UNESCO.
 3. Namsangol Hanok Village – een openluchtmuseum met traditionele huizen en tuinen uit de Joseon-dynastie.
 4. National Museum of Korean Contemporary History – een museum gewijd aan de moderne geschiedenis van Korea vanaf de Japanse kolonisatie tot heden.
 5. Jongmyo Heiligdom – Het Jongmyo Heiligdom is een Confuciaanse koninklijke schrijn waar de tabletten van de Joseon-koningen en -koninginnen worden bewaard.
 6. Gyeongui Line Forest Park – een voormalige spoorlijn die is omgebouwd tot een park met wandel- en fietspaden en openbare kunstinstallaties.
 7. Ihwa Mural Village – een wijk met kleurrijke muurschilderingen en straatkunst.
 8. Seolleung en Jeongneung Koninklijke Grafheuvels – De Seolleung en Jeongneung Koninklijke Grafheuvels zijn de begraafplaatsen van koning Seongjong en zijn koningin in Seoul. De grafheuvels dateren uit de Joseon-dynastie en zijn gebouwd volgens traditionele Koreaanse ontwerpen.
 9. Seoul Museum of History – een museum gewijd aan de geschiedenis van Seoul, van de prehistorie tot het heden.
 10. Seoul Battleship Park – een park met een gepensioneerd marineschip dat bezoekers kunnen verkennen.
 11. Poopoo Land – een museum gewijd aan menselijke uitwerpselen en toiletten, met educatieve tentoonstellingen en interactieve activiteiten.

Missen we nog andere hidden gems laat het dan vooral weten via de comments hieronder. Bekijk ook zeker onze de top bezienswaardigheden van Zuid-Korea.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?