Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » eSIM Zuid-Korea

eSIM Zuid-Korea

Krijg 10% korting met de kortingscode: ZUID-KOREA-NL

Wat is een eSIM eigenlijk?

Een eSIM, of “embedded SIM“, is een digitale versie van de traditionele fysieke SIM-kaart die in mobiele apparaten wordt gebruikt. In plaats van een fysieke kaart die in een telefoon of tablet wordt gestoken, is de eSIM een kleine geïntegreerde chip die direct in het apparaat wordt ingebouwd, handig voor op je reis naar Zuid-Korea. Deze chip kan niet worden verwijderd en zit standaard in de nieuwste mobiele apparaten. De voornaamste kenmerken en voordelen van een eSIM zijn:

 1. Internetten, bellen en sms’en tegen lokaal tarief in het buitenland: een eSIM is eigenlijk gewoon een simkaart die bij een lokale provider zijn netwerk inkoopt zoals KT (Korean Telecom de grootste van Korea) waardoor je tegen de lokale kosten kan bellen en internetten bijvoorbeeld. Perfect voor op vakantie!
 2. Digitale activering: eSIM maakt het mogelijk om een mobiel abonnement te activeren zonder de noodzaak voor een fysieke SIM-kaart. Dit kan eenvoudige online, waardoor het gemakkelijker en sneller wordt om van mobiele provider te wisselen. Vooral voor het reizen naar landen buiten Europa zoals Zuid-Korea is een eSIM erg aantrekkelijk.
 3. Ondersteuning voor meerdere abonnementen: eSIM-technologie stelt gebruikers in staat om meerdere abonnementen op één apparaat te hebben. Dit is handig voor mensen die vaak reizen of die een apart nummer nodig hebben voor werk en privé.
 4. Kleiner en Ruimtebesparend: Doordat er geen fysieke SIM-kaartsleuf nodig is, maakt eSIM-technologie apparaten compacter en geeft fabrikanten meer vrijheid bij het ontwerpen van nieuwe apparaten.
 5. Betere Beveiliging: Omdat de eSIM niet fysiek kan worden verwijderd of verwisseld, biedt het een hoger niveau van beveiliging tegen bijvoorbeeld diefstal van telefoonnummers.
 6. Ideaal voor IoT-apparaten: eSIM is bijzonder geschikt voor Internet of Things (IoT)-toepassingen, zoals slimme horloges, fitness trackers, en andere apparaten waarin ruimtebeperkingen een rol spelen.
 7. Duurzaamheid: Door de eliminatie van de fysieke SIM-kaarten wordt ook de milieubelasting verminderd, aangezien er minder plastic en elektronisch afval wordt geproduceerd.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ZUID-KOREA-NL

Waarom een eSIM voor Zuid-Korea handig is

Met een eSIM voor Zuid-Korea kun je verbinding maken met het mobiele netwerk van Koreaanse providers en toegang krijgen tot de mobiele data en telefoonfuncties op je device. De grootste voordelen hiervan zijn;

 1. Lokale tarieven voor mobiele data (internetten) en bellen zonder dat je een fysieke SIM-kaart hoeft te kopen.
 2. Geen dure abonnementskosten gezien het een prepaid concept is en voor ongeveer dezelfde prijs als dat je in Nederland of België een maandabonnement hebt oneindig belminuten en data krijgt.
 3. Eenvoudig van provider wisselen zonder dat je een nieuwe fysieke SIM-kaart hoeft te kopen. Perfect voor het reizen door meerdere landen.
 4. Je eigen telefoonnummer behouden, waardoor het voor vrienden en familie eenvoudiger wordt om contact met je op te nemen.
 5. Toegang krijgen tot mobiele data om te navigeren, sociale media te gebruiken en andere online activiteiten uit te voeren. Wat natuurlijk heel handig is in wereldsteden zoals Seoul of Busan die gigantisch zijn.

Op welke telefoons werkt een eSIM?

Een eSIM is compatibel met diverse telefoons van uiteenlopende fabrikanten, hoewel niet elk telefoonmodel deze technologie nu nog ondersteunt. In de volgende lijst presenteren we enkele van de populaire telefoonmodellen die wel eSIM-functionaliteit bieden:

 • Apple iPhone (vanaf iPhone XS en nieuwer)
 • Google Pixel (vanaf Pixel 2 en nieuwer)
 • Samsung Galaxy (vanaf S20 en nieuwer)
 • Motorola Razr (2020 model en nieuwer)
 • Huawei P40 en Mate 40 (en nieuwer)

Welke tablets ondersteunen een eSIM?

Diverse tabletmodellen zijn uitgerust met eSIM-ondersteuning, hoewel deze functionaliteit niet universeel is voor alle tablets. In de volgende opsomming staan enkele populaire tabletmodellen die wel compatibel zijn met eSIM:

 • Apple iPad (vanaf iPad Air 3 en nieuwer, iPad Pro 3e generatie en nieuwer)
 • Samsung Galaxy Tab S6 en nieuwer
 • Microsoft Surface Pro X en nieuwer
 • Google Pixel Slate en nieuwer

Welke smartwachtes ondersteunen een eSIM?

Verschillende modellen van smartwatches bieden ondersteuning voor eSIM, waardoor ze zelfstandig kunnen verbinden met mobiele netwerken zonder afhankelijk te zijn van een gekoppelde smartphone. Hier is een lijst van enkele veelgebruikte smartwatch-modellen die compatibel zijn met eSIM:

 • Apple Watch Series 3 en nieuwer
 • Samsung Galaxy Watch en Galaxy Watch Active
 • Huawei Watch 2 Pro
 • Mobvoi TicWatch Pro 4G/LTE
 • LG Watch Urbane 2nd Edition LTE

Krijg 10% korting met de kortingscode: ZUID-KOREA-NL

Wat als je apparaat geen eSIM ondersteunt?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle apparaten eSIM ondersteunen en niet alle mobiele providers eSIM-diensten aanbieden in Zuid-Korea. Wil je toch vrij kunnen internetten in Zuid-Korea dan kunnen wij je een Pocket-Wifi aanraden, dit is een kleine router met internet hotspot die je kan meenemen op reis. Verder heb je in elk hotel 100% internet en zijn er vele gratis hotspots in de grote steden zoals Seoul, Busan, Incheon en Gyeongju te vinden.

Welke eSIM voor Zuid-Korea?

De beste provider voor eSIM in Zuid-Korea is Airalo. Deze provider heeft de beste bundels tegen scherpe prijzen en werkt samen met de grote Koreaanse mobiele providers zoals KT (Korean Telecom). Via ons krijg je 10% korting op je Airalo eSIM.

Kan je eSIM en simkaart tegelijk gebruiken?

Jazeker, een eSIM is geen fysieke kaart en kan gemakkelijk geïnstalleerd worden via een app op je telefoon of ander device.

Welke Zuid-Koreaanse provider biedt een eSIM aan?

Er zijn verschillende providers die eSIMs aanbieden voor Zuid-Korea. Wij kunnen je Airalo aanraden, deze provider is goedkoop en werkt met de grootste Koreaanse netwerken samen waardoor het netwerk eigenlijk altijd stabiel is. Via ons krijg je 10% korting op je Airalo eSIM.

Krijg 10% korting met de kortingscode: ZUID-KOREA-NL


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?