Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Seoul /Seoel (서울) » Vliegtickets Seoul

Vliegtickets Seoul

Luchthaven
Incheon International Airport (IATA: ICN)

Vliegtijd
11-12 uur

Maatschappijen
KLM & Korean Air

Gemiddelde prijs
€800-900

Goedkope vliegtickets boeken naar Seoul

Luchthavens van Zuid-Korea
Luchthavens van Zuid-Korea

Tegenwoordig is het geen gemakkelijke opgave meer om goedkope vliegtickets te vinden naar Seoul. De hoofdstad en Zuid-Korea zijn ontzettend populair en dat drijft helaas de prijzen wat omhoog. Toch is het mogelijk om een goedkope vlucht te vinden met wat zoekwerk. Wij geven je hier enkele tips om zo het vliegticket te vinden dat past bij jouw budget om zo je avontuur te starten.

De gemiddelde vluchttijd naar Seoul is 11-12 uur met een directe vlucht, de prijzen hiervoor liggen rond de €1.000-€1.200 en al helemaal in het hoogseizoen tussen april-juni wat ook één van de beste reistijden voor het land is. Boek je een vlucht met een overstap dan kan je de prijs gemakkelijk omlaag krijgen naar €700-€800 euro en soms zelfs een uitschieter naar €600, zeker in het laagseizoen. De meeste vluchten vertrekken vanaf Schiphol of Brussel Airport en gaan met de luchtvaartmaatschappijen KLM of Korean Air (nationale airlines van Korea). Reis je naar Zuid-Korea af vanuit Nederland of België dan is eigenlijk Incheon International Airport (IATA: ICN) het enige vliegveld waarop je goed kan vliegen. Wat veel reizigers soms wel doen is vliegen op Japan (dit kan goedkoper zijn) en dan een korte vlucht pakken naar bijvoorbeeld Busan of Jeju-island. Je kan deze reizen gemakkelijk plannen via Skyscanner.nl.

Vervoer van en naar de luchthaven van Seoul

De luchthaven Incheon International Airport (IATA: ICN) ligt ongeveer 60 km uit het centrum van Seoul maar is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Eigenlijk ligt de luchthaven in de stad Incheon zoals de naam ook al prijsgeeft, dit is een soort suburb geworden van de hoofdstad gezien ze net als in de Randstad in elkaar gegroeid zijn.

De beste manier om van Incheon Airport (ICN) naar hartje Seoul te reizen is met de bus, wat ongeveer 1 uur en 10 minuten duurt en kost tussen de ₩16,000 en ₩18,000 (€10-12). Als alternatief kun je ook de trein nemen, wat eveneens ongeveer 1 uur en 20 minuten duurt, maar dan kost het tussen de ₩5,500 en ₩7,500. De trein is wat goedkoper en minder gevoelig in de spits maar zet je niet midden in het centrum af, de bus heeft meerdere logische uitstapplekken. Bekijk dus goed waar je hotel in Seoul (onze tips) zit. Een taxi of Uber kost ongeveer ₩32,000 en ₩36,000 (€20-25) naar het centrum. Reserveer hieronder via ons alvast een Express ticket tegen budget prijs en verzeker jezelf van een plekje.

Klook.com

Je kan vanuit de luchthaven ook gemakkelijk met de KTX (hogesnelheidstrein) naar andere omliggende steden reizen zoals Suwon (1-2 uur) en zelfs Busan (4-5 uur) of Gyeongju (5-6 uur). Met een eSIM voor Zuid-Korea plan je gemakkelijk elke reis met het openbaar vervoer via Google Maps.

Veelgestelde reizigers vragen

Hoe duur is een ticket naar Seoul?

Een vliegticket voor een directe vlucht naar Seoul kost al snel rond de €1.000-€1.200 maar met een overstap kan je gemiddeld een vlucht boeken voor €700-€800.

Hoe vlieg je van Nederland of België naar Zuid-Korea?

De populairste route onder reizigers is vanaf luchthaven Schiphol Amsterdam naar Incheon International Airport gezien hier veel directe vluchten vanuit gaan met KLM. De gemiddelde vluchttijd voor deze reis is 12 uur.

Is Zuid-Korea goedkoper dan Nederland?

Jazeker, Zuid-korea is een stukje goedkoper in alles dan Nederland. Vooral eten kan je dankzij het vele streetfood en de kleine restaurantjes goed op besparen. Verder zijn de hotels gemiddeld ook iets goedkoper.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?