Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Rondreis door Zuid-Korea » Goedkope vliegtickets Zuid-Korea

Goedkope vliegtickets Zuid-Korea

Vliegtickets vanaf Schiphol of Brussel Airport naar Zuid-Korea

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je direct naar Seoul Incheon International Airport vliegen, wat de voornaamste internationale toegangspoort tot Zuid-Korea is. Deze directe vluchten worden uitgevoerd door KLM, Air France en Korean Air en hebben een gemiddelde vliegtijd van ongeveer 11-12 uur. Er zijn wekelijks 13 directe vluchten tussen deze twee steden dus keuze genoeg! Wat betreft de kosten, variëren de prijzen sterk afhankelijk van het seizoen en de boekingstermijn, maar gemiddelde prijzen voor een retourvlucht kunnen rond de €1000 liggen, met aanzienlijke schommelingen gedurende het jaar. Op zoek naar de beste vluchten? Wij gebruiken eigenlijk altijd Skyscanner.nl om gemakkelijk te vergelijken en de goedkoopste vliegtickets te

Voor reizigers die vanuit Brussel Airport naar Zuid-Korea willen vliegen is ook Seoul Incheon International Airport de voornaamste luchthaven. Hoewel directe vluchten van Brussel naar Seoul niet mogelijk zijn, bieden luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates vluchten aan op deze route met een korte tussenstop​​. Via Skyscanner.nl kan je gemakkelijk de snelste en goedkoopste route vinden vanaf Brussel Airport.

Goedkoopste tijd om te vliegen naar Zuid-Korea?

Voor de meest nauwkeurige en up-to-date informatie over de goedkoopste tijden om te vliegen, raden wij aan om vluchtvergelijkingswebsites zoals Skyscanner.nl te raadplegen. Skyscanner bieden tools zoals prijskalenders en -alerts, waarmee je de prijzen over verschillende maanden kunt vergelijken en notificaties kunt ontvangen wanneer de prijzen dalen voor jouw gewenste route. Super handig! Onze eigen ervaring leert dat vluchten in januari, februari en maart meestal wel het goedkoopste zijn. Dit komt waarschijnlijk door het klimaat en weer in Zuid-Korea, het is een wat minder aantrekkelijke reistijd. Lees hier alles over de beste reistijd voor Zuid-Korea.

Luchthavens van Zuid-korea

Luchthavens van Zuid-Korea
Luchthavens van Zuid-Korea

Zuid-Korea beschikt over een uitgebreid netwerk van binnenlandse luchthavens die de hoeken van dit dynamische land goed met elkaar verbinden. Van het bruisende Seoul in het noorden tot het idyllische Jeju-eiland in het zuiden, Zuid-Korea’s binnenlandse luchthavens faciliteren gemakkelijke toegang tot zowel de grootstedelijke als de afgelegen gebieden, waardoor reizigers de unieke geografie en cultuur van het land kunnen verkennen. Toch is het niet altijd de snelste optie gezien reizen met de Korea Train Express (KTX) de Koreaanse bullettrain ook vaak erg snel en praktisch.

Seoul Gimpo International Airport dient als de primaire hub voor binnenlandse vluchten en verbindt de hoofdstad met meerdere steden over het hele land. Het is de perfecte gateway voor zakenreizigers en toeristen die de veelzijdige bezienswaardigheden van Seoul en omgeving willen ontdekken. Ondanks de nabijheid van de grotere en meer internationaal gerichte Incheon International Airport, blijft Gimpo de keuze voor korte binnenlandse reizen.

Verder naar het zuiden ligt Jeju International Airport, de poort naar Jeju-eiland, een populaire vakantiebestemming bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, vulkanische landschappen en rustige stranden. Jeju Airport is een van de drukste luchthavens in Zuid-Korea, mede dankzij de grote vraag naar vluchten naar het eiland, dat bekend staat om zijn unieke culturele erfgoed en natuurlijke wonderen.

Andere opmerkelijke binnenlandse luchthavens zijn Daegu International Airport, dat dient als een belangrijke toegangspoort tot de zuidoostelijke regio’s van het land. Daarnaast is Busan Gimhae International Airport dat de populaire badplaats Busan bedient een belangrijk vliegveld, deze luchthaven is tevens een belangrijke internationale hub in de verbinding van Zuid-Korea met de rest van Azië.

Aanbieders binnenlandse vluchten

Jin Air voor binnenlandse vluchten in Zuid-Korea
Jin Air voor binnenlandse vluchten in Zuid-Korea

De belangrijkste en luchtmaatschappijen in Zuid-Korea zijn Korean Air, Asiana, Jin Air, Air Busan, en T’way. Deze luchtvaartmaatschappijen verbinden grote steden zoals Seoul, Busan, Incheon en populaire bestemmingen binnen het land snel en goedkoop met elkaar. Hierdoor is reizen binnen Zuid-Korea zowel efficiënt als toegankelijk is voor reizigers.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?