Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » Klimaat van Zuid-Korea

Klimaat van Zuid-Korea

Het weer per maand in Zuid-Korea

Haeundae strand in Busan
Haeundae strand in Busan

We hebben de weerdata van verschillende meteorologische websites geaggregeerd tot een gemiddelde om zo een eerlijk beeld te geven van het weer per maand in Zuid-Korea. De gemiddelde temperaturen en dagen regen zijn meestal het belangrijkste voor reizigers vandaar dat we hier een mooie tabel van hebben gemaakt. Een kleine kanttekening is wel dat Zuid-Korea een vrij groot land is dus de temperaturen kunnen flink uiteenlopen van noord naar zuid. Daarom hebben we ook weerschema’s gemaakt van Seoul (noord) en Busan (zuid) voor de compleetheid.

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde dagen regen
Januari0-512-15
Februari2-710-13
Maart5-108-11
April10-156-9
Mei15-205-7
Juni20-254-6
Juli25-302-4
Augustus25-303-5
September20-255-7
Oktober15-207-9
November10-159-11
December5-1011-14

Het weer per maand in Seoul

Zit je in Seoul dan kan je ander weer verwachten dan in het zuiden van het land. Dit komt omdat Seoul vrij noordelijk ligt dicht bij de grens met Noord-Korea.

MaandWeerGemiddelde temperatuur (°C)
JanuariKoud en droog-5 tot 1
FebruariKoud en droog-4 tot 2
MaartZacht en vochtig4 tot 11
AprilZacht en vochtig9 tot 17
MeiVochtig en warm15 tot 22
JuniVochtig en warm20 tot 26
JuliWarm en vochtig25 tot 30
AugustusWarm en vochtig25 tot 30
SeptemberKoel en vochtig20 tot 25
OktoberKoel en vochtig15 tot 20
NovemberKoud en droog7 tot 12
DecemberKoud en droog-2 tot 3

Het weer per maand in Busan

Reis je af naar de strandplaats Busan dan wil je vast mooi en zonnig weer! Dat is gelukkig niet zo lastig gezien de kustplaats een stuk warmer weer heeft dan het noordelijker gelegen Seoul.

MaandWeerGemiddelde temperatuur (°C)
JanuariKoud en droog5 tot 9
FebruariKoud en droog6 tot 10
MaartZacht en vochtig9 tot 14
AprilZacht en vochtig14 tot 20
MeiVochtig en warm18 tot 25
JuniVochtig en warm22 tot 29
JuliWarm en vochtig26 tot 31
AugustusWarm en vochtig26 tot 31
SeptemberKoel en vochtig22 tot 27
OktoberKoel en vochtig17 tot 22
NovemberKoud en droog12 tot 16
DecemberKoud en droog7 tot 11

De beste reistijd voor Zuid-Korea

De beste reistijd voor Zuid-Korea is tussen de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Het stabiele klimaat zorgt in deze maanden voor weinig regen, aangename temperaturen en in hoogzomer soms wat vochtigheid. Er zijn tijdens deze periode veel buitenactiviteiten en feestjes gepland wat het reizen extra leuk maakt. Voor ons is een vakantie in Zuid-Korea tijdens de lente en zomer dus het leukste.

Veelgestelde vragen over het klimaat

Wat voor een klimaat heeft Zuid-Korea?

Zuid-Korea heeft een gematigd continentaal klimaat met warme, vochtige zomers en koude, droge winters. Het zuidoosten van het land, waaronder de stad Busan, heeft over het algemeen mildere temperaturen dan het noordwesten, waaronder de hoofdstad Seoul.

Valt er veel regen in Zuid-Korea?

Zuid-Korea heeft twee regenseizoenen, één in de zomer en één in de herfst. Tijdens het zomerseizoen, meestal van juni tot augustus, is er sprake van zware en korte regenbuien die regelmatig voorkomen. In de herfst, van september tot november, valt er ook veel regen, hoewel het meestal minder hevig en minder frequent is dan in de zomer.

Hoeveel zonuren telt Zuid-Korea?

In Seoul, bijvoorbeeld, kun je in de wintermaanden verwachten dat er ongeveer 4 tot 5 uur zon per dag is, terwijl er in de zomermaanden ongeveer 6 tot 7 uur zon per dag is. In Busan, aan de zuidkust van Zuid-Korea, zijn de zomermaanden iets zonniger dan in Seoul, met ongeveer 7 tot 8 uur zon per dag.

Kan je op strandvakantie naar Zuid-Korea?

Jazeker, het prachtige lente en zomerweer schikken zich uitermate goed voor een strandvakantie naar Zuid-Korea. Het land telt stranden van Europese kwaliteiten waardoor wij laaglanders ons snel thuis voelen. Enkele mooie stranden in Zuid-Korea zijn Haeundae Beach en Gwangalli Beach nabij Busan en Hamdeok Beach en Seongsan Ilchulbong Peak in Jeju-eiland.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?