Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » De steden van Zuid-Korea

De steden van Zuid-Korea

Top 10 steden van Zuid-Korea

Hier zijn de top 10 steden en dorpen van Zuid-Korea, in willekeurige volgorde, met informatie over de mooiste bezienswaardigheden, bevolking, wat de stad bekend om staat, en hoe je er het snelste komt vanuit Seoul met het openbaarvervoer.

#1 Seoul

Seoul is de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea, met meer dan 10 miljoen inwoners. Seoul is een moderne stad met een rijke geschiedenis, die bekend staat om zijn indrukwekkende paleizen, tempels, musea, winkelcentra en bruisende nachtleven. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Seoul zijn de Gyeongbokgung-paleis, de Namsan-toren en de Dongdaemun-markt. Seoul zeer goed bereikbaar per KTX-trein, bus of metro bereikbaar vanuit verschillende steden in het land.

#2 Busan

Busan is een bruisende havenstad in het zuidoosten van Zuid-Korea, bekend om zijn stranden, heerlijk eten, winkelen en nachtleven. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Jagalchi-markt, Gwangalli Beach, en het Busan Museum of Art. De stad staat ook bekendom zijn speciaal biertjes en brouwerijen van soju het unieke Koreaanse drankje. Busan heeft een bevolking van ongeveer 3,5 miljoen mensen. Busan is per KTX-trein (hogesnelheidstrein) bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 2,5 uur.

#3 Jeju-stad

De grootste stad op het eiland Jeju, gelegen in het uiterste zuiden van Zuid-Korea. Jeju-stad is de thuisbasis voor het verkennen van de vulkaan de Hallasan, prachtige stranden, lava grotten en schilderachtige uitzichten. De stad heeft ongeveer 450.000 inwoners en is te bereiken vanuit Seoul met een vlucht van ongeveer 1 uur of met een veerboot vanuit bijvoorbeeld Busan.

#4 Gyeongju

Gyeongju is een historische stad in het zuidoosten van Zuid-Korea, vaak aangeduid als het “museum zonder muren“. Gyeongju was ooit de hoofdstad van het oude Silla-koninkrijk en heeft veel goed bewaarde ruïnes, tombes, tempels en paleizen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Bulguksa-tempel, de Seokguram-grot, en de Cheomseongdae-astronomische toren. Gyeongju heeft een bevolking van ongeveer 260.000 mensen en is per KTX-trein bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 2,5 uur.

#5 Jeonju

Jeonju is een charmante stad in het zuidwesten van Zuid-Korea, bekend om zijn traditionele Koreaanse huizen, heerlijke gerechten en oude ambachten. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Hanok-dorp, de Jeonju Bibimbap Culturele Stichting, en de Omokdae-uitkijktoren. Jeonju heeft een bevolking van ongeveer 650.000 mensen en is per KTX-trein bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 1,5 uur.

#6 Andong

Andong is een historische stad in het oosten van Zuid-Korea, bekend om zijn traditionele dorpen, Koreaanse maskerdansen, en heerlijke lokale Koreaanse gerechten. Andong heeft een bevolking van ongeveer 167.000 mensen en is per KTX-trein bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 2,5 uur. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Hahoe Folk Village, de Andong Soju-museum, en de Dosan Seowon Confucian Academy.

#7 Sokcho

Sokcho is een kustplaats in het noordoosten van Zuid-Korea, bekend om zijn prachtige stranden, heldere water, en de nabijheid van het Seoraksan Nationaal Park (één van de mooiste in het land). Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Seorak-kabelbaan, het Sokcho-strand, en de Sinheungsa-tempel. Sokcho heeft een bevolking van ongeveer 85.000 mensen en is per bus bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 2,5 uur.

#8 Tongyeong

Tongyeong is een kuststad in het zuiden van Zuid-Korea, bekend om zijn schilderachtige haven, prachtige uitzichten, en de nabijheid van het Hallyeohaesang van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Damyang Bamboo Forest, het Metasequoia Lane, en de Soswaewon Garden. Damyang heeft een bevolking van ongeveer 68.000 mensen en is per bus bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 4,5 uur.

#9 Suncheon

Suncheon is een stad in het zuidwesten van Zuid-Korea, bekend om zijn prachtige natuurgebieden, waaronder de Suncheonman-baai en het Suncheonman-bay National Garden. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Naganeupseong Folk Village, de Suncheon Bay Wetland Reserve, en het Suncheon Open Film Set. Suncheon heeft een bevolking van ongeveer 250.000 mensen en is per KTX-trein bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 4 uur.

#10 Jinju

Jinju is een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea, bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele festivals, en de nabijheid van het Jinju-kasteel. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Jinju-kasteel, de Namgang-rivier, en het Jinju National Museum. Jinju heeft een bevolking van ongeveer 330.000 mensen en is per KTX-trein bereikbaar vanuit Seoul in ongeveer 3,5 uur.

Bereikbaarheid van de steden

Zuid-Korea is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland, niet heel erg groot dus rondreizen door het land is gemakkelijk en snel. Je kan de meeste steden binnen enkele uren bereiken wat het reizen met de KTX-trein erg leuk maakt. Wij reizen zelf meestel met de KTX en bus gezien dit openbaar vervoer naadloos op elkaar aansluit en je tot bijna elke uithoek van het land kan brengen. We raden ook niet aan om te vliegen naar Jeju gezien het veel leuker is met de pond.

Veelgestelde vragen over Zuid-Koreaanse steden

Zijn de steden van Zuid-Korea veilig?

Jazeker, Zuid-Korea is een zeer veilig land en tot in zekere mate zelfs veiliger dan Nederland en België. De enige kans op criminaliteit is misschien een vorm van zakkenrollen maar zelfs die komt bijna niet voor.

Hoeveel mensen wonen er in Zuid-Korea?

Er wonen ongeveer 52 miljoen inwoners in Zuid-Korea waarvan de meeste in Seoul wonen. De hoofdstad telt ongeveer 10 miljoen inwoners maar in de agglomeratie eromheen wonen nog vele miljoenen mensen.

Wat is de belangrijkste stad van Zuid-Korea?

Seoul is de belangrijkste stad van Zuid-Korea, het is al eeuwen de hoofdstad en telt de meeste inwoners. Het heeft de geschiedenis naar zijn hand gezet en telt vele paleizen en kastelen uit het verleden.


Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?