Ga naar de inhoud
Zuid-Korea » De prachtige nationale parken van Zuid-Korea

De prachtige nationale parken van Zuid-Korea

Top 10 Nationale parken in Zuid-Korea

Onze top 10 Nationale parken in Zuid-Korea is samengesteld op basis van eigen ervaringen, de leukste wandelingen en mooiste uitzichtpunten in de parken. Over sommige parken kunnen wij niet genoeg vertellen dus ga ze zeker zelf ontdekken op je rondreis door Zuid-Korea.

#1 Seoraksan National Park

Seoraksan Nationaal park
Seoraksan Nationaal park

Gelegen aan de oostkust van het land ligt het Seoraksan National Park wat één van de meest populaire en schilderachtige parken in Zuid-Korea is. Het staat bekend om zijn granieten pieken en spectaculaire landschappen en is onze persoonlijke favoriet. Dit park staat ook hoog aangeschreven in onze top bezienswaardigheden van Zuid-Korea.

Een populaire wandeling in het Seoraksan National Park is de Ulsanbawi Trail, die naar de top van de Ulsanbawi-rotsformatie leidt. De rotsformatie bestaat uit zes granieten pieken en biedt een panoramisch uitzicht over het park. De wandeling is ongeveer 3,8 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur heen en terug. Het pad is steil en er zijn trappen en steile hellingen, maar het uitzicht op de top is de moeite waard.

Seoraksan Nationaal park beelden boeddha
Seoraksan Nationaal park beelden boeddha

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Gwongeumseong Fortress: Een fort dat gebouwd is tijdens de Goguryeo-dynastie en nu in ruïnes ligt, op een rotsachtige piek in het Seoraksan National Park. Bezoekers kunnen de top van de berg bereiken met een kabelbaan en genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en de omliggende valleien.
 2. Biryong Falls: Dit is een van de meest iconische watervallen van het park en biedt een spectaculair uitzicht op het water dat van de klif naar beneden stroomt. Het is een populaire plek om te stoppen tijdens een wandeling in het park en er zijn verschillende uitzichtpunten langs de route om van het uitzicht te genieten.

#2 Jirisan National Park

Jirisan Nationaal park
Jirisan Nationaal park

Het Jirisan National Park, gelegen in het zuiden van Zuid-Korea, is het grootste nationale park van het land en biedt een scala aan activiteiten, waaronder wandelen, kamperen en skiën in de winter.

Een van de populairste wandelingen in Jirisan National Park is de Cheonwangbong Peak Trail, die leidt naar de hoogste piek van de berg Jirisan. De wandeling begint bij de Hwaeomsa-tempel en loopt langs stroompjes, watervallen en rotsachtige pieken voordat het de top bereikt. De totale wandelafstand is ongeveer 18,4 kilometer en duurt ongeveer 8 uur heen en terug. De route kan steil en uitdagend zijn, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend en de moeite waard.

Jirisan Nationaal park vallei met rivier
Jirisan Nationaal park vallei met rivier

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Nogodan Peak: Dit is een van de meest indrukwekkende en schilderachtige uitzichtpunten van Jirisan National Park. Het biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, valleien en bossen. Bezoekers kunnen Nogodan Peak bereiken door de Jungsan-ri-route te nemen, die begint bij de Hwaeomsa-tempel.
 2. Baemsagol Valley: Dit is een van de meest populaire valleien in het park en biedt een spectaculair uitzicht op de watervallen, rotsachtige pieken en kristalheldere beekjes. Het is een geweldige plek om te stoppen tijdens een wandeling in het park en er zijn verschillende wandelpaden die door de vallei lopen. Bezoekers kunnen ook genieten van de prachtige herfstkleuren in Baemsagol Valley tijdens het herfstseizoen.

#3 Hallasan National Park

Wandelpaden in het Hallasan National park
Wandelpaden in het Hallasan National park

Gelegen op het eiland Jeju, is dit park het enige nationale park op een eiland en omvat het de hoogste berg van het land de Hallasan met een hoogte van 1.947 meter. Je vindt er veel watervallen en beekjes die het park adembenemend groen maken.

Een populaire wandeling in het Hallasan National Park is de Gwaneumsa Trail, die begint bij de Gwaneumsa-tempel en leidt naar de top van de berg Hallasan. De totale wandelafstand is ongeveer 9,6 kilometer en duurt ongeveer 5-7 uur heen en terug. Het pad is steil en rotsachtig, maar biedt een prachtig uitzicht op de omliggende valleien en bossen. Onderweg kom je ook langs een aantal watervallen en uitkijkpunten.

Hallasan vulkaan in Jeju eilanden
Hallasan vulkaan in Jeju eilanden

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Eoseungsaengak Peak: Dit is een van de hoogste pieken van de berg Hallasan en biedt een panoramisch uitzicht op het park en de omliggende eilanden. Het is een geweldige plek om te stoppen en te genieten van het uitzicht tijdens de beklimming naar de top van de berg.
 2. Yeongsil Trail: Dit is een wandelpad dat begint bij de Yeongsil-parkeerplaats en door de bossen en valleien van het park loopt. Het pad is ongeveer 3,7 kilometer lang en duurt ongeveer 2-3 uur heen en terug. Onderweg kom je langs watervallen, bruggen en rotsformaties. Het uitzicht op de top van het pad, waar je de hele vallei kunt zien, is adembenemend en de moeite waard.

#4 Bukhansan National Park

Trein naar Bukhansan Nationaal Park
Trein naar Bukhansan Nationaal Park

Het Bukhansan National Park park, gelegen in de buurt van Seoul, is beroemd om zijn schilderachtige landschappen en wandelpaden, en biedt een prachtig uitzicht op de hoofdstad vanaf de top.

Een van de populairste wandelingen in Bukhansan National Park is de Baegundae Peak Trail, die leidt naar de hoogste piek van de berg Bukhansan. De wandeling begint bij het Bukhansanseong Fortress en loopt langs steile paden, rotsachtige pieken en beboste valleien voordat het de top bereikt. De totale wandelafstand is ongeveer 8,5 kilometer en duurt ongeveer 4-6 uur heen en terug. De wandeling kan soms uitdagend zijn, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend en biedt een panoramisch uitzicht over de stad Seoul.

Bukhansan Nationaal Park vanaf de Han rivier
Bukhansan Nationaal Park vanaf de Han rivier

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Insubong Peak: Dit is een van de meest iconische pieken van Bukhansan National Park en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het is een steile beklimming naar de top van Insubong Peak, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Het pad begint bij het Bukhansanseong Fortress.
 2. Mangyeongdae Pavilion: Dit is een historisch paviljoen dat een prachtig uitzicht biedt op de bergen en de stad Seoul. Het paviljoen ligt op de top van de berg Mangyeongdae en is bereikbaar via verschillende wandelpaden in het park. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht na een lange wandeling in het park.

#5 Songnisan National Park

Songnisan Beopjusa tempel
Songnisan Beopjusa tempel

Het Songnisan National Park, gelegen in het midden van Zuid-Korea, is bekend om zijn oude tempels en pagodes, evenals de indrukwekkende granieten pieken en watervallen.

Een populaire wandeling in Songnisan National Park is de Birobong Peak Trail, die leidt naar de hoogste piek van de berg Songnisan. De wandeling begint bij de Beopjusa-tempel en loopt langs beboste paden, watervallen en rotsformaties voordat het de top bereikt. De totale wandelafstand is ongeveer 13 kilometer en duurt ongeveer 6-8 uur heen en terug.

Chungbuk rivier in het Songnisan Nationaal Park
Chungbuk rivier in het Songnisan Nationaal Park

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Cheonwangbong Peak: Dit is een van de meest iconische pieken van Songnisan National Park en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het pad begint bij de Beopjusa-tempel en loopt langs beboste paden, watervallen en rotsformaties voordat het de top bereikt. Het is een geweldige plek om te stoppen en te genieten van het uitzicht tijdens de beklimming naar de top van de berg.
 2. Ssanggyesa-tempel: Dit is een historische boeddhistische tempel die prachtig gelegen is in het hart van het park. De tempel dateert uit de 8e eeuw en heeft een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Het is omgeven door weelderige bossen en bergachtige landschappen en biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur na een lange wandeling in het park.

#6 Juwangsan National Park

Herfst in het Juwangsan Nationaal Park
Herfst in het Juwangsan Nationaal Park

Het Juwangsan National Park, gelegen in het oosten van Zuid-Korea, biedt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder bergen, valleien, bossen en watervallen.

Een populaire wandeling in Juwangsan National Park is de Juwangsan Mountain Course, die begint bij het Juwangsan Visitor Center. Het pad loopt door beboste paden, langs rotsachtige formaties, bergstromen en watervallen, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. De totale wandelafstand is ongeveer 7,5 kilometer en duurt ongeveer 4-5 uur heen en terug. De wandeling kan soms uitdagend zijn, vooral tijdens het beklimmen van steile paden en trappen, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard.

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Cheonwangbong Peak: Dit is de hoogste piek van Juwangsan en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Het pad naar de top begint bij het Juwangsan Visitor Center en loopt door beboste paden, langs rotsachtige formaties en bergstromen voordat het de top bereikt. Het is een geweldige plek om te stoppen en te genieten van het uitzicht tijdens de beklimming naar de top van de berg.
 2. Chilchi Pond: Dit is een prachtig bergmeer omgeven door beboste heuvels en rotsachtige formaties. Het pad naar het meer begint bij het Juwangsan Visitor Center en loopt langs beboste paden en bergstromen voordat het de vijver bereikt. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het park. Er zijn ook wandelpaden die rond het meer lopen, waardoor bezoekers een prachtig uitzicht hebben op het meer en de omliggende landschappen.

#7 Gyeongju National Park

Heuvel van Hwarang
Grafheuvel van Hwarang

Het Gyeongju National Park, gelegen in de buurt van de historische stad Gyeongju naast het Pomun-ji meer, biedt een prachtig uitzicht op oude grafheuvels en de vele historische bezienswaardigheden van de stad.

Er zijn verschillende wandelingen die bezoekers kunnen maken in Gyeongju National Park, maar een van de populairste is de Namsan Mountain Course. De wandeling begint bij de Namsan Oreung (een koninklijk graf) en loopt langs beboste paden, historische boeddhistische tempels, en prachtige rotsachtige formaties voordat het de top van de berg bereikt. De totale wandelafstand is ongeveer 7 kilometer en duurt ongeveer 4-5 uur heen en terug.

Cheomseongdae observatorium
Cheomseongdae observatorium

Twee van de mooiste plekjes van het park zijn:

 1. Banwolseong: Dit is een oude versterkte stadsmuur uit de Silla-periode en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en de nabijgelegen Cheomseongdae (een astronomische toren uit de Silla-periode). Bezoekers kunnen de muur beklimmen en genieten van het uitzicht op de historische locaties en de omringende bergen en valleien.
 2. Seokguram-grot: Dit is een historische boeddhistische tempel die prachtig gelegen is in het hart van het park en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel dateert uit de 8e eeuw en is bekend om zijn prachtige stenen beelden en architectuur. Het is omgeven door weelderige bossen en bergachtige landschappen en biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur na een lange wandeling in het park. Bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht op het omliggende landschap vanaf de tempel.

#8 Naejangsan National Park

Naejangsan Nationaal Park in de herfst
Naejangsan Nationaal Park in de herfst

Gelegen in het westen van Zuid-Korea, biedt het Naejangsan National Park een prachtig herfstlandschap en wandelpaden door de bergen.

Een populaire wandeling in het Naejangsan National Park is de Geumseon Valley Course, die begint bij de ingang van het park en zich uitstrekt over ongeveer 6 kilometer. De wandeling gaat langs een aantal bezienswaardigheden, zoals de Dode Zee, een rotsachtige poel gevuld met kristalhelder water en omringd door hoge kliffen, en het Yeonjabong-uitkijkpunt, waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de omgeving.

Twee van de mooiste plekjes in het Naejangsan National Park zijn:

 1. Naejangsan-piek: Dit is de hoogste piek in het park, op 763 meter boven zeeniveau. Vanaf de top hebben bezoekers een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Om bij de top te komen, moeten wandelaars een steil en rotsachtig pad beklimmen, maar het uitzicht maakt het de moeite waard.
 2. Naejangsa-tempel: Deze boeddhistische tempel is gelegen in een schilderachtige vallei en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen en het omliggende landschap. De tempel dateert uit de 7e eeuw en heeft een aantal historische gebouwen en beelden. Bezoekers kunnen de tempel verkennen en genieten van de rustige sfeer en prachtige omgeving. In de herfst, wanneer de bladeren van de bomen veranderen in levendige kleuren, is de omgeving van de tempel bijzonder adembenemend.

#9 Wolchulsan National Park

Wolchulsan Nationaal park
Wolchulsan Nationaal park

Gelegen aan de zuidwestkust van Zuid-Korea, biedt dit park een dramatisch uitzicht op de kustlijn en de bergen.

Een populaire wandeling in het Olle-gedeelte (lokaal dialect voor Wolchulsan) van het Wolchulsan National Park is de Olle-wandelroute nummer 7, die begint bij Seogwipo-si en zich uitstrekt over ongeveer 11,6 kilometer. De wandeling gaat langs de kustlijn van Jeju Island en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende landschappen. Langs de route zijn er diverse bezienswaardigheden, waaronder watervallen, kliffen, en prachtige stranden. De wandeling kan soms uitdagend zijn, met enkele steile hellingen en ongelijke paden, maar het landschap langs de route is de moeite waard.

Twee van de mooiste plekjes in het Wolchulsan National Park zijn:

 1. Seongsan Ilchulbong Peak: Ook bekend als de Sunrise Peak, is dit een uitgedoofde vulkaan aan de oostkust van Jeju Island. Het biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan en het omliggende landschap, en is vooral populair bij zonsopgang vanwege het prachtige uitzicht op de opkomende zon. Wandelaars kunnen de top van de vulkaan beklimmen via een pad met een trap van 600 treden.
 2. Jeju Olle Trail: De Jeju Olle Trail is een netwerk van wandelpaden die zich uitstrekken over het hele eiland Jeju, inclusief delen van het Olchulsan National Park. Het pad is gemakkelijk te bewandelen en biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap, inclusief de zee, bergen en dorpen. Het is een geweldige manier om het eiland en de natuur te verkennen, en er zijn tal van rustige plekken langs de route om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

#10 Taeanhaean National Park

Taeanhaean Nationaal Park
Taeanhaean Nationaal Park

Het Taeanhaean National Park, gelegen in de provincie Chungcheongnam-do, biedt prachtige zandstranden, kliffen en rotsformaties, evenals wandelpaden en fietsroutes.

Een populaire wandeling in het Taeanhaean National Park is de Nokdongjae-gil wandelroute, die begint bij het Nokdongjae-parkeerterrein en ongeveer 5,6 kilometer lang is. De wandeling gaat door het bos en langs de kliffen, en biedt prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen. De route is redelijk uitdagend, met enkele steile hellingen en ongelijke paden.

Twee van de mooiste plekjes in het Taeanhaean National Park zijn:

 1. De kustlijn van Mallipo: De kustlijn van Mallipo is een van de meest schilderachtige plekken in het park, met kilometerslange zandstranden en dramatische rotsformaties die uit de oceaan oprijzen. Wandelaars kunnen langs de kustlijn wandelen en genieten van het uitzicht, of een van de vele stranden bezoeken om te ontspannen en te zwemmen wanneer het Zuid-Koreaanse weer dit toelaat.
 2. De toppen van Mount Cheonhwangsan: Mount Cheonhwangsan is een van de hoogste bergen in het park, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Wandelaars kunnen de top beklimmen via een van de vele wandelpaden, en genieten van het uitzicht vanaf de top. Er zijn verschillende uitkijkpunten langs de weg, waar wandelaars kunnen stoppen en uitkijken over het landschap.

Nationale parken van Zuid-Korea op de lijst van UNESCO

Er zijn in totaal veertien Zuid-Koreaanse Nationale Parken en tien natuurreservaten die zijn aangewezen als beschermde gebieden. Onder deze parken zijn er vier die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te vinden namelijk:

 1. Jeju Volcanic Island and Lava Tubes (op het eiland Jeju)
 2. Haeinsa Temple Janggyeong Panjeon, the Depositories for the Tripitaka Koreana Woodblocks (op het terrein van het Haeinsa-tempelcomplex)
 3. Royal Tombs of the Joseon Dynasty (in het Jongmyo-schrijngebied)
 4. Sansa, Buddhist Mountain Monasteries in Korea (zes verschillende tempels in de bergen)

Bovendien zijn er nog vier andere Zuid-Koreaanse sites die op de UNESCO-lijst van natuurlijk erfgoed staan, en deze omvatten ook enkele nationale parken:

 1. Jeju Volcanic Island and Lava Tubes
 2. Hallyeohaesang National Park
 3. Saryangdo (onderdeel van de Hallyeohaesang National Park)
 4. Seoraksan National Park

Hulp nodig met je reis naar Zuid-Korea?